Ce întrebări punem unui agent imobiliar înainte de a colabora cu el?
Trebuie făcută o alegere atentă în ceea ce privește agentul imobiliar, nu alegeți la întâmplare orice agent, căutați pe cineva care are răspunsuri la întrebările dumneavoastră și se dovedește a fi motivat.
Am pregătit o listă cu cele mai importante întrebări pe care trebuie să le adresați unui agent imobiliar :
1. Experiență.
Deși experiență nu e mereu o garanție a succesului, agenții imobiliari sunt profesioniști care și-au dobândit cunoștiințele din situațiile practice cu care s-au confruntat în timp.
Contează foarte mult dacă această slujbă în domeniul imobiliar este una deplină sau o practică suplimentară care o face înafară orelor de lucru.
Câți ani de experiență are în domeniu?
De câte oferte în exclusivitate dispune acesta sau agenția care o reprezintă?

2. Vânzările recente.
Contează experiența recentă a agentului imobiliar în materie de vânzarea proprietăților și anume câte contracte de vânzare-cumpărare a intermediat atât agentul economic cât și compania care îl reprezintă?
Cu cât mai multe imobiliare vândute, cu atât mai complex și desfășurat vă va putea ajuta la formularea ofertei pentru a vinde imobilul dumnevoastră, acesta cunoscând deja cerințele pe piață.
Care este media estimată în timp de vânzare a unui imobil?
Pentru vânzările de imobil efectuate recent, care a fost marja negocierilor și anume diferența dintre prețul iniațial propus și prețul final cu care s-a vândut imobilul.
3.Care este cea mai bună soluție de marketing pentru necesitățile vânzătorului sau a cumpărătorului?
Ca și cumpărător, trebuie să cunoașteți de la agent următoarele aspecte:
• Cum vor fi selectate ofertele pentru prezentare?
• Câte proprietăți trebuie vizionate înainte de a o găsi pe cea potrivită?
• Care este potențială concurență pe piață?

În calitate de vânzător, trebuie să cunoașteți:
• Procesul de vânzare a imobilul dvs?
• Canalele de promovarea ale anunțurilor?
4. Solicitarea referințelor
Oricine poate aduce referințe cu privire la activitatea sa, chiar și agenții noi pot demonstra activitatea la angajatorii anteriori.
Cereți întotdeauna referințe cu privire la activitatea agentului imobiliar. Un agent cu experiență are deja notorietate pe piață, dar un agent nou în branșă nu se va supăra dacă i se cer referințe.
5. Care sunt detaliile care îl diferențiază de competiție?
Un agent imobiliar cu adevărat bun nu va ezita să vă răspundă la întrebare și va ști cum să se prezinte cât mai bine.
Alegeți agentul care spune că este: onest și de încredere, asertiv, bun negociator, mereu disponibil pe mail sau la telefon, prietenos dar și ambițios.
6. Trebuie să văd actele înainte de a le semna?
Un agent responsabil va expedia întotdeauna documentele să le vedeți înainte de a le semna, pentru a evita eventualele greșeli.
8 Care este remunerarea agentului imobiliar?
Orice comision în imobiliare este negociabil. În general, este vorba de un anumit procent, pentru a reprezenta o parte a tranzacției pe vânzător sau pe cumpărător. De exemplu, se poate ca acest comision să varieze în funcție de agent, cei mai buni în domeniu obțin și comisioanele cele mai mari.
10. Cum vom colabora?
După ce ați discutat despre experiența și activitatea recentă este important să vedeți cum va evolua relația profesională dintre dumneavoastră și agentul imobiliar.
Cu ce notari colaborați?
Cum mențineți legătura? Telefon? E-mail? Social media?
Cât de des vă veți contacta?

Pentru a avea o experiență plăcută și o conversie rapidă apelați la agenția M2, noi vă oferim suportul necesar și garanția unei experiențe sigure și unui rezultat frumos.