Ați hotărât să vindeți un imobil sau să îl oferiți în chirie?

De pregătirea acestuia depinde oferta finală.

Agenții imobiliari de la M2 vă ajută să identificați ce trebuie să faceți pentru a vă pregăti apartamentul pentru vânzare sau să il oferiți în chirie la prețul dorit, fără să așteptați prea mult timp.

În acest articol am pregătit TOP cele mai bune 7 sfaturi de la echipa M2.

 1.      Curățenia.

Și nu vorbim doar despre ștergea prafului. Este nevoie de curățenie generală. Cumpărătorii sunt atenți la detalii și un apartament neîngrijit ar putea trezi suspiciuni cu privire la greutatea de curățărare sau întreținere a acestuia.

De asta, asigurați-vă că rosturile din baie sunt curățite și că hota bucătăriei este curată.

2.      Lucrurile personale.

Pentru majoritatea vânzătorilor, casa este decorată cu lucruri personale și atunci când este fotografiată sau oferită spre vânzare într-un anunț este inclusiv cu lucrurile care nu se vor oferi la predarea imobilului.

Este o dezamăgire pentru cumpărător când viziteaza  un apartament a cărui living are un perete cu 3 postere șmechere și apoi când bate palma, acestea sunt dezlipite.

Depersonalizați încăperile astfel încât să creați imaginea corectă a imobilului care îl oferiți spre vânzare sau chirie.

 3.     Creați atmosferă.

Probabil cunoașteți fiecare colțisor al imobilului. Chiar dacă îl depersonalizați de lucrurile personale redații un pic de stil cu minime investiții. Un suculent pe masa din bucătărie sau un portret de la un tânăr pictor, accesibil la un târg sau chiar câteva cărți din colecția ziarului ” Adevărul ”vor reda o atmosferă personală cu noul stăpân și ve-ți evoca ideea unui cămin.

4.     Mirosul.

Dacă până acum am vorbit despre crearea unei atmosfere pentru a bucura ochiul, e timpul  să propunem și niște soluții pentru simțul mirosului. Înainte de musafiri aerisiți foarte bine încăperea. Puteți să vă croiți singuri pernuțe îmbibate cu levănțică sau rozmarin. Cu un buget rezonabil ați putea cumpăra balsamuri speciale pentru camerele imobilului.

Nu recomandăm odorizantele sau parfumurile personale, ele sunt prea specifice și pot crea deranj sau chiar stări de disconfort.

5.     Pozarea apartamentului.

Apelați la un fotograf pentru a suprinde cel mai îngust și confortabil colțisor din casa voastră. Povestiții despre apusurile minunate de la geam sau despre cum patrund în cameră ziua razele de soare. Despre cât de multe încap în bucătăria care pare mică și cat de potrivit e frigiderul cu mobilierul.

Un fotograf profesionist va înțelege diferența și v-a poza apartamentul prin privirile voastre punând în evidență cele mai mici însă uneori decisive detalii.

6.     Drumul până la imobil.

Uneori în goană de a vinde sau a renova apartamentul uităm de drumul până la el. De scara care nu este mereu curată sau de cutia poștală care abia se mai ține pentru ca toata corespondența o ai deja prin email.

Aveți grijă și scara să fie curată, înlocuiți cutia poștală dacă este nevoie. Schimbați becul de la etajul blocului și amplasați o scrumieră improvizată dacă vă luptați cu vecinii fumători.

7.     Pregătiți  sursă de informare .

Salvați cele mai interesante locații din apropierea locuinței, pub-uri, parcuri, covrigării, magazine mici de artizanat sau chiar muzeele și centrele sportive.  Vizitați locurile preferate și solicitați broșuri sau flyere pentru amplasarea acestora în apartament.     Astfel cumpărătorul va observa atmosfera care roiește în jur și dacă este una potrivită pentru el.

 

Agenții imobiliari de la M2 țin cont de toate detaliile care vă ajuta să vindeți  corect și  ușor imobilul.  Tot odată aleg cumpărătorul perfect, ținând cont atât de nevoile vânzătorului cât și cumpărătorului.

Mai multe detalii despre pregătirea locuinței pentru vânzare le puteți găsi chiar la noi în birou, la o discuție cu cei mai buni agenți imobiliari.